lunes, 8 de noviembre de 2010

l'eduació i filosfia

Acabo de sopar, i mentre ho feia, li he plantejat a la meva mare què en pensa ella de la filosofia;i si creu que la filosofia és la base de tot el què tenim, en el sentit de que si l'actitud filosòfica és el què ens ha fet arribar aquí. Ultimament, m'estic aficinoant a pregunatar-li als meus familiars què en pensen, no sé si per què tinc que fer el blog, o perquè realment cada cop m'agrada més aquest tema. Mai m'havia plantejat realment què és, i com es tracta, què s'ha de tenir per ser un bon fiòsof, o si més no èn què consisteix.

La meva mare, creu que com més eduació tenim, més filosofia. Doncs, a partir, d'ella tenim més capacitats, potser, per adquierir més "volum" filosòfica. Diu que, humínid de la pre-història, no pot ser pas filòsof. No ho sé. Però jo li he respòs que, com més creixem com a persona i mentalitat, més coneixements i més capacitats filosòfiques tenim i adquirim. A la vegada m'ha dit que potser, el què passa, és que es confón la filosofia moral amb l'ètica i això ho hem de separar. No obstant, creu i pensa que tots tenim una part de filòsofs, i que per això la societat d'avui en dia ha evolucionat tant. Si no ens haguéssim parat mai a preguntar el millorament de les coses, i el perfeccionament, o el motiu pel qual passa aquest fenòmen, per exemple, mai no hauríem evolucionat. I qui no té interés en res, no pot tenir aquesta aptitud. Considero, per tant, que l'educació és potser, el mitjà pel qual, anem apranent, i ens fa evolucionar per tal de poder tenir unes curiositats en la vida i qüestions que seràn el motiu, del nostre creixement, doncs farànq ue ens motivem per saber, i dónar a saber.
Finalment, després d'estar-ho parlant, i disctuint, ha acabat dien-me que: com més futur es té, més filosofia pots tenir.

i jo ara us pregunto, què en penseu sobre tot això? Sabeu que entenen els vostres pares o familiars per la Filosofia?

OLGA B.

4 comentarios:

  1. A partir d'aquest escrit que has fet, avui jo també quan estavem sopant amb la familia els hi he questionat la mateixa pregunta. La meva germana m'ha dit que ella creu que li agrada i que creu que és important, que gracies a la filosofia entenem moltes més coses i que com la teva mare ha dit, la meva germana pensa que cada persona és com un filòsof, el qual raona cada esdeveniment, situació o les coses que li passen durant la seva vida. Per tant, veig que nosaltres també coincidim amb els nostres familiars en aquest tema.
    També li hem donat voltes al tema dels nostres avantpassats de la prehistoria que no raonaven les coses que els hi succeïen sinó que actuaven sense preguntar-se el "perque" i no buscaven cap explicació. Però per sort com també has dit, hem anat evolucionant i en el moment que estem ara i amb els estudis que ens han estat donats podem raonar i questionar-nos les coses que ens passen i així, com bé hem dit, ser cada persona una filòsofa.

    ANNA C

    ResponderEliminar
  2. És per això, Anna, que crec que tenim desenvolupar els nostres ocneixements, ja que tenim la sort de poder saber. Abans recordo que lassignatura iflosofia, només es basava en parlar sobr eun tema qualsevol, però mai havia entès què era realment.
    i si la filosofia fa que ens preguntem el motiu de les coses, no deixem aquesta aptitud. Ja que a partir d'aquí, hem obtingut resultats molt bons en la medicina, tecnologia, ciència..
    potser, la filosofia, és la mare de tot, que, amb el temps s'ha anat diversificant amb diferens llengües. i quan parlo de llengües, amb refereixo amb les números, la història, la ciència, la música...


    OLGA B.

    ResponderEliminar
  3. Sí tens raó, jo crec que la filosofia va neixer amb la ciència ja que varis filosofs tractaven els dos temes perfectament fins que en mica en mica es van anar separant fins a arribar en el punt en el qual ens trobem ara.
    Crec que com bé dius, hem d'aprofitar tots aquest coneixements obtinguts durant aquests anys d'estudis i els que obtindrem per a questionar-nos i raonar sobre la vida en general.

    ANNA C.

    ResponderEliminar
  4. Jo també despres d'aquesta reflexió ho he comentat a casa i la meva mare opina exactament el mateix : té més coneixements aquell qui ha rebut una bona educació i per tant a adquirit un aprenentatge que l'ha fet ser mes savi. Es per tant una afirmació que l'educació i la filosofia van lligades, ja que en la vida estem aprenent constantment i molts d'aquests moments on creixement personalment, adoptem una visió filosofica.

    TÀNIA P.

    ResponderEliminar