lunes, 7 de febrero de 2011

justícia

Mentre estic investigant i fent el treball que consisteic en crear el nostre propi país, llegint l'apartat de jústicia m'ha vingut la pregunta típica en el tema: 
tenim justícia en la nostra societat? és justa la nostra humanitat? 

Podem relacionar justícia com a igualtat, o com a llibertat.
sovint pensem que justícia significa la igualtat per a tothom, qe tothom sigui igual devant els drets, lleis i atutoritat. Que no per ser personatge públic pogui tenir diferents drets i produeix-hi desigualtat devant la resta.Avui dia, apliquem les lleis i els drets humans per designar si "això"´és just o no.
 Tanmateix, podem assossiar-la amb llibertat. un dret que en l'Edat Antiga no el tenia tothom. No va ser fins que certes revolucions van fer que la llibertat va a passar a ser considerada un dret natural, inalineable i propi de l'ésser humà.   Ara, en ple segle XIX, tant la llibertat com la igualtat són dos fets que encara no em aconseguit establir arreu del món, encara que hem progressat. És per això, que penso que es una llàstima que avui dia, després dels avenços en la ciència, la història, la tecnología, i en els treballs per l'ésser humà encara hi hagi gent, que no pogui gaudir-ne.




OLGA B.

1 comentario:

  1. Jo també estic dacord amb el que has dit Olga ja que, la humanitat a evolucionat en diversos fronts però seguim en la prehistòria en el fet de que molts aspectes que s'haurien de considerar prioritaris, com en el cas que comentes de la jusitcia i igualtat, encara no s'han estes per a tothom i aquests drets tan inalienables com són la justicia i la igualtat haurien de poder gaudirles totes les persones indiferenment de la raça, el sexe, l'especte o el desenvolupament de la societat en la que viuen.

    TÀNIA P.

    ResponderEliminar